De gevel laten bekleden

Als je eens wat nieuws wilt aan de buitenkant van je woning, dan is dat heel begrijpelijk. Veel huizen in de straat waar je woont, zullen er waarschijnlijk hetzelfde uitzien. Dat je een nieuwe uitstraling wilt is uiteraard niet vreemd.

Maar ook als je wilt dat alles er wat luxer uit komt te zien, hoef je niet direct aan de slag met ingewikkeld zaken of zelfs te gaan kijken om te verhuizen. Je kunt namelijk relatief voordelig je huis of gevel een compleet nieuwe uitstraling geven met zogenaamde Kijzer Gevelbekleding.

Kunststof een populaire keuze

Gevelbekleding is in feite de aankleding van de gevel van je huis. Je hebt het vast wel eens ergens gezien zonder dat je het realiseerde. Als er tegen de gevel bijvoorbeeld een hout motief is te zien, dan is de kans aanwezig dat dit het is. In feite geeft het dus een extra dimensie aan je huis en de uitstraling ervan. Mensen die langs je huis lopen zullen hierdoor ook onder de indruk zijn.

houten gevelbekledingEr zijn veel verschillende materialen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan hout, wat doorgaans een mooie en klassieke uitstraling geeft. Maar zoals je wellicht weet is hout niet bepaald een onderhoudsvriendelijk materiaal. Om de zoveel jaar moet het worden geverfd en er is ook nog de kans op houtrot. Daarom zie je steeds vaker dat mensen met gevelbekleding kiezen voor kunststof. Het ziet er netjes uit, heeft weinig onderhoud nodig en de aanschafprijs is vaak ook nog een stuk lager. Alleen maar voordelen dus! Tel daarbij op dat kunststof gevelbekleding in diverse motieven verkrijgbaar is (je ziet vaak amper dat het kunststof is). Natuurlijk is het ook mogelijk om in plaats van de bekleding te kiezen voor Gevel bepleisteren, dat geeft ook een heel mooi effect maar is anders.

Laten plaatsen of zelf doen

klusUiteraard kan een handige klusser geheel zelf de bekleding aanbrengen op zijn woning. Maar het is zeker wel een specialistisch klusje. Er zijn ook professionele bedrijven die zich hierin specialiseren. Er kan vaak in de showroom een afspraak gemaakt worden om de materialen uitgebreid te bekijken. Vervolgens kan een afspraak gemaakt worden om het op locatie te komen plaatsen. Uiteraard zijn deze kosten wel wat hoger dan het zelf doen, maar dit is nu echt zo’n klus die je uit gaat stellen. En dan moet je nog steeds tegen die oude gevel aan blijven kijken.